Autoret

“Murgu”, botimi i fundit nga Papirus

murgu-artan-fugaShtëpia botuese Papirus ka hedhur në treg romanin më të fundit të akdemikut Artan Fuga, “Murgu”.

Romani është një thirrje për rikthim në identitetin tonë të vërtetë europian duke rizbuluar vlerat e së kaluarës sonë iliro-arbnore, me ndikime nga bota heleniko-romake dhe që përmban perla të cilat mund të krenohemi përpara të gjithë Europës, por që fatkeqësisht, i kemi keqtrajtuar, mohuar, braktisur.

Fuga shpjegon se libri i kushtohet edhe marrëdhenieve të moralit me pushtetin, paranë dhe seksin. Duke i vërtitur ngjarjet rreth konceptit të pavdekësisë së shpirtit, autori e trajton atë edhe si besim, edhe si instrument kreditimi financiar në Mesjetë, por edhe nxjerr në pah kuptimin filozofik të kësaj pavdekësie të shpirtit.

I promovuar dhe mirëpritur gjerësisht nga lexuesi shqiptar në panairin e librit 2016, romani “Murgu” mund të gjendet lehtësisht në shtëpinë botuese
Papirus,
madje mund të prenotohet online në faqen info@papirus.al.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s