Best Sellers

10 romanet që duhet ti keni në librarinë tuaj

 

10-romanet10 “Don Kishoti i Mançes”nga Migel de Servantes

Tregimi I aventurave te dy kalorësve që luftojnë me mullnjtë e erës.

  1. ”Zonja Dalloway“ nga Virginia Woolf

Vetëvrasja e Septimus nuk e përkëdhel ndërgjegjjen e heroinës tonë

  1. ”Turpi” nga JM Kortez

Një profesor anglishteje nga Afrika e Jugut humbet gjithçka pasi josh një studente.

  1. “Xhejn Ejr” nga Sharlot Brontë

Pavarësisht se sa e varfër dhe e vuajtur ajo është, zoti Roçester dëshiron të martohet me të ilegalisht.

 

  1. “Ne kërkim te kohës së humbur” nga Marsel Prust

Shtatë volume meditimi në memorie.

  1. “Zemrat e errësirës” nga Jozef Konrad

“Pushtimi i botës”, tha Konrad, ”nuk është një gjë e bukur”

  1. “Portreti i gruas” nga Henri Xhejms

Një trashëgimtare amerikane ne Europë “përballet me fatin” duke u martuar me një burrë egoist

  1. “Ana Karenina” nga Leo Tolstoy

Kurorëshkelësja e Leo Tolstoit lindi nga mjë ëndërr aristokratike.

  1. “Moby-Dick” nga Herman Melville

Kapiteni Ahab kërkon hakmarrje ndaj balenës së bardhë e cila i hëngri këmbën.

  1. “Mes Marsi” nga George Eliot

“Një nga pak novelat angleze për të rritur” thotë Virxhinia Woolf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s